Plov ze skopového masa
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibulka jarní
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 400gramůRýže loupaná
- 8decilitrůVoda pitná
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1kusRajčata
- 300gramůMrkev kořen
- 500gramůSkopová plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibuli a vše společně osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak, přilijeme vodu, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec vložíme propláchnutou rýži a na mírném ohni necháme zhoustnout.
- 2Potom kastrol přikryjeme pokličkou a dodusíme v mírně vyhřáté troubě.
- 3Podáváme sypané nakrájenou jarní cibulkou a obložené dílky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.