Plzeňská masová jehla

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Kapii omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme ji nadrobno.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na menší plátky, klobásu na kolečka.
  • 3
    Hovězí svíčkovou i vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.
  • 4
    Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky hovězího a vepřového masa, slaniny a kolečka klobásy. Masové špízy pak ze všech stran prudce osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji, potom přilijeme pivo a vodu a zvolna je dopečeme doměkka. Během pečení špízy obracíme.
  • 5
    Měkké masové jehly vyjmeme, v šťávě podusíme nakrájenou cibuli a kapii, přimícháme prolisovaný česnek a ještě krátce prohřejeme.
  • 6
    Masové jehly na servírovacích talířích polijeme šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.