Plzeňská masová jehla
50 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí svíčková
- 350gramůVepřová kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 150gramůKlobása ostravská
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 2kusyKapie
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Kapii omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme ji nadrobno.
- 2Slaninu nakrájíme na menší plátky, klobásu na kolečka.
- 3Hovězí svíčkovou i vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.
- 4Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky hovězího a vepřového masa, slaniny a kolečka klobásy. Masové špízy pak ze všech stran prudce osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji, potom přilijeme pivo a vodu a zvolna je dopečeme doměkka. Během pečení špízy obracíme.
- 5Měkké masové jehly vyjmeme, v šťávě podusíme nakrájenou cibuli a kapii, přimícháme prolisovaný česnek a ještě krátce prohřejeme.
- 6Masové jehly na servírovacích talířích polijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.