Plzeňská polévka
40 min.
Ingredience
- 2litryHovězí vývar základní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
343 mg
Cukr
185 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, kterou za stálého míchání podléváme studeným vývarem. Když máme v hrnci s jíškou všechen vývar, necháme ho 15 minut vařit a pak ho přecedíme. Přecezený dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí, zalijeme smetanou, promícháme a necháme ještě 5 minut vařit. Na závěr do polévky přidáme jemně nasekanou petrželku a pažitku a polévku jen velmi krátce necháme přejít varem.
- 2Jednotlivé porce polévky podáváme posypané kostičkami chleba osmaženými na suché rozpálené pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.