Plzeňský guláš
110 min.
Ingredience
- 500gramůPárky jemné
- 750gramůHovězí maso přední
- 200gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 1gramMajoránka
- 100gramůVejce slepičí
- 600gramůCibule
- 10gramůČesnek
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 900mililitrůVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
- 2Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme. Malou dávku tuku ponecháme na opékání párků.
- 3Potom k masu přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Přisolíme, přidáme rajčatový protlak, kmín a pepř, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme za občasného promíchání.
- 4Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, za stálého míchání ji mírně osmahneme a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a pivo a za občasného promíchání zvolna dusíme téměř doměkka.
- 5Měkké maso vyjmeme a omáčku na něj přecedíme.
- 6Nakonec guláš přisolíme a krátce povaříme. Podáváme jej ozdobený párkem, opečeným na části tuku a s čtvrtkou natvrdo vařeného vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Plzeňský guláš
Nemusíte jezdit do Plzně, abyste ochutnali „Plzeňský guláš“. Stačí vyzkoušet tento recept a budete opravdu spokojeni. Je vynikající, a když ho necháte ještě naležet, je to luxusní gulášek, na který se jen tak nezapomíná.