Plzeňský guláš

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme. Malou dávku tuku ponecháme na opékání párků.
  • 3
    Potom k masu přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Přisolíme, přidáme rajčatový protlak, kmín a pepř, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme za občasného promíchání.
  • 4
    Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, za stálého míchání ji mírně osmahneme a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a pivo a za občasného promíchání zvolna dusíme téměř doměkka.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme a omáčku na něj přecedíme.
  • 6
    Nakonec guláš přisolíme a krátce povaříme. Podáváme jej ozdobený párkem, opečeným na části tuku a s čtvrtkou natvrdo vařeného vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Plzeňský guláš
Nemusíte jezdit do Plzně, abyste ochutnali „Plzeňský guláš“. Stačí vyzkoušet tento recept a budete opravdu spokojeni. Je vynikající, a když ho necháte ještě naležet, je to luxusní gulášek, na který se jen tak nezapomíná.