Plzeňský hovězí guláš
110 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusPaprika červená
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyVejce slepičí
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
- 2Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji srudenou vodou a nakrájíme na proužky. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme také na plátky. Slaninu nakrájíme na kousky.
- 3Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme a nakrájíme na čtvrtiny.
- 4V hrnci rozehřejeme dvě lžíce sádla, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, poprášíme mletou paprikou, přidáme kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do hrnce přimícháme prolisovaný česnek, přilijeme vývar, guláš dochutíme pepřem a solí a dusíme pod pokličkou, až je maso zcela měkké. Guláš nakonec zahustíme zamícháním chlebové střídky a duchutíme paprikou, pepřem a solí.
- 5V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm slaninu, přisypeme nakrájenou papriku a celer, přilijeme trochu vývaru z hrnce a dusíme, až zelenina změkne.
- 6Guláš rozdělíme na servírovací talíře, na každou porci dáme část směsi z pánve, nakrájená vejce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.