Plzeňský masový salát
15 min.
Ingredience
- 400gramůRostbíf
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusFeferony
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1decilitrPivo světlé 12% 4,5% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme hořčici, ocet, olej a pivo, přidáme jemně nakrájenou petrželku a zálivku dochutíme pepřem a solí.
- 2Roastbeef na krájíme na malé kousky. Stejně nakrájíme i omyté jarní cibulky, omytou a jadýrek zbavenou feferonku a očištěné omyté žampióny.
- 3Nakrájené maso, zeleninu a houby důkladně promícháme se zálivkou a necháme do druhého dne odležet.
- 4Na servírovací talíře rozložíme omytý a na kousky natrhaný salát, dáme na něj proleželou směs.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.