Pochoutka z mušlí
75 min.
Ingredience
- 2kilogramyMušle slávky
- 3kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkyTymián sušený
- 0,25litrVíno bílé
- 600gramůRajčata Cherry
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 1lžíceSůl
- 0,5lžícePepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou tekoucí vodou očistíme kartáčkem mušle. Otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme a nasekáme cibuli. Osmahneme ji v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, podlijeme bílým vínem a 0,25l vody a přivedeme do varu. Přidáme mušle a pod pokličkou vaříme, dokud se neotevřou, cca 10 minut.
- 2Z ulit vyndáme maso a dáme ho stranou. Vývar z mušlí přecedíme přes síto do hrnce a necháme z něj vyvařit třetinu.
- 3Vroucí vodou přelijeme rajčata a oloupeme je. Rozkrájíme je na kostky a odstraníme stopky. Povaříme rajčata ve vývaru 5 minut.
- 4Fenykl očistíme, omyjeme a odřízneme z něj zelenou nať. Hlízy nakrájíme na malé kostky, dáme je do vývaru a podusíme 5 minut. Fenyklovou nať posekáme.
- 5Osolíme a opepříme vývar, vhodíme do něj slávky a ohříváme 2 minuty.
- 6Pochoutku posypeme nasekanou fenyklovou natí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.