Pochoutka z mušlí

75 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod studenou tekoucí vodou očistíme kartáčkem mušle. Otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme a nasekáme cibuli. Osmahneme ji v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, podlijeme bílým vínem a 0,25l vody a přivedeme do varu. Přidáme mušle a pod pokličkou vaříme, dokud se neotevřou, cca 10 minut.
  • 2
    Z ulit vyndáme maso a dáme ho stranou. Vývar z mušlí přecedíme přes síto do hrnce a necháme z něj vyvařit třetinu.
  • 3
    Vroucí vodou přelijeme rajčata a oloupeme je. Rozkrájíme je na kostky a odstraníme stopky. Povaříme rajčata ve vývaru 5 minut.
  • 4
    Fenykl očistíme, omyjeme a odřízneme z něj zelenou nať. Hlízy nakrájíme na malé kostky, dáme je do vývaru a podusíme 5 minut. Fenyklovou nať posekáme.
  • 5
    Osolíme a opepříme vývar, vhodíme do něj slávky a ohříváme 2 minuty.
  • 6
    Pochoutku posypeme nasekanou fenyklovou natí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.