Podkrkonošská hladká Ančka s cibulí
45 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,25litryVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě (1 lžička soli + 2 litry vody). Uvařené scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky.
- 2Uvaříme vejce natvrdo - vaříme je 8-10 minut. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na plátky.
- 3Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce se lžičkou kmínu, zalijeme 2,5 dl vody, uvaříme ji doměkka - vaříme ji asi 15-20 minut. Pak cibuli s vývarem rozmixujeme.
- 4V dalším hrnku svaříme mléko, do kterého zamícháme hladkou mouku (dáme pozor, aby se nám neudělaly hrudky), přidáme rozmixovaný vývar s cibulí a polévku pomalu povaříme ještě 5 minut. Dochutíme solí, octem a přimícháme omytý drobně pokrájený kopr.
- 5Před podáváním dáme do talířů kostky brambor a vajíčka. Zalijeme je hladkou Ančkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.