Podkrkonošská hladká Ančka s kysaným zelím
50 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 300gramůKlobása uzená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 250gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s 1/2 litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit. Uvařené brambory slijeme.
- 2Kysané zelí dáme do druhého hrnce, zalijeme vodou (1,5 litru), přidáme sůl, cukr, pepř, přivedeme k varu.
- 3Mezitím v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka, usmaženou klobásu vyjmeme z omastku, dáme ji do polévky.
- 4Na zbývající omastek dáme lžíci mouky, 1/2 lžičky pálivé papriky a lžičku sladké papriky. Promícháme a krátce osmažíme - dáme pozor, aby se nám nepřipálila. Mouku s paprikou vmícháme do polévky a mícháme tak dlouho, až se úplně rozpustí. Polévku se zelím a klobásou vaříme ještě přibližně 20 minut.
- 5Do hotové polévky hladké Ančky s kysaným zelím přidáme uvařené brambory, zamícháme, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.