Podkrkonošská hladká Ančka s kysaným zelím

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s 1/2 litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit. Uvařené brambory slijeme.
  • 2
    Kysané zelí dáme do druhého hrnce, zalijeme vodou (1,5 litru), přidáme sůl, cukr, pepř, přivedeme k varu.
  • 3
    Mezitím v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka, usmaženou klobásu vyjmeme z omastku, dáme ji do polévky.
  • 4
    Na zbývající omastek dáme lžíci mouky, 1/2 lžičky pálivé papriky a lžičku sladké papriky. Promícháme a krátce osmažíme - dáme pozor, aby se nám nepřipálila. Mouku s paprikou vmícháme do polévky a mícháme tak dlouho, až se úplně rozpustí. Polévku se zelím a klobásou vaříme ještě přibližně 20 minut.
  • 5
    Do hotové polévky hladké Ančky s kysaným zelím přidáme uvařené brambory, zamícháme, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.