Podkrkonošská hladká Ančka s liškami
50 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 500gramůLišky čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit.
- 2Očistíme a omyjeme čerstvé lišky, přidáme je vařit k bramborům. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 20 minut.
- 3Ve smetaně rozkvedláme mouku, vajíčka a vaječnou směs přimícháme do polévky, až jsou brambory s liškami téměř uvařené.
- 4Hladkou Ančku s liškami dochutíme bílým pepřem, octem, solí, případně i cukrem, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.