Podkrkonošská hladká Ančka s liškami

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit.
  • 2
    Očistíme a omyjeme čerstvé lišky, přidáme je vařit k bramborům. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 20 minut.
  • 3
    Ve smetaně rozkvedláme mouku, vajíčka a vaječnou směs přimícháme do polévky, až jsou brambory s liškami téměř uvařené.
  • 4
    Hladkou Ančku s liškami dochutíme bílým pepřem, octem, solí, případně i cukrem, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.