Podkrkonošské skopové
65 min.
Ingredience
- 750gramůSkopové maso přední
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 100gramůZelenina kořenová
- 10stroužkůČesnek
- 70gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůMajoránka
- 1litrVoda pitná
- 20gramůTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
54 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
565 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme nakrájené maso, přisypeme nakrájenou cibuli a zeleninu, podlijeme a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou (do roztopeného másla v kastrůlku jsme vmíchali mouku), kterou rozředíme vývarem, a rozšleháme dohladka. Přidáme drcený česnek a koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.