Podkrkonošský bramborník se švestkami - frucábník
90 min.
Ingredience
- 100gramůŠvestky sušené
- 2kilogramyBrambory
- 4lžíceMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 2kusyČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5litrMléko polotučné
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme do mísy. Přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, bílý pepř, prolisovaný česnek, drcený kmín a mléko. Bramborovou směs dobře promícháme a nakonec přimícháme sušené švestky.
- 2Těsto rozetřeme na plech, který jsme vytřeli asi 4 lžícemi oleje a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 200 °C přibližně 50-60 minut, do doby, až bude mít bramborník zlatou kůrku a okraje budou křupavé.
- 3Bramborník nakrájíme na porce a podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.