Podkrkonošský bramborník se švestkami - frucábník

90 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme do mísy. Přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, bílý pepř, prolisovaný česnek, drcený kmín a mléko. Bramborovou směs dobře promícháme a nakonec přimícháme sušené švestky.
  • 2
    Těsto rozetřeme na plech, který jsme vytřeli asi 4 lžícemi oleje a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 200 °C přibližně 50-60 minut, do doby, až bude mít bramborník zlatou kůrku a okraje budou křupavé.
  • 3
    Bramborník nakrájíme na porce a podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.