Podkrkonošský hubník
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 6kusůŽemle tuková
- 100gramůHouby sušené
- 40gramůTuk
- 1špetkaMajoránka
- 10mililitrůMléko polotučné
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme na několik hodin do studené vody. Pak je v osolené vodě uvaříme, scedíme a nadrobno nakrájíme.
- 2Žemle rozkrájíme na kostky, zalijeme mlékem, posypeme krupicí a přidáme vejce. Vše zlehka zamícháme. Dle potřeby přidáme vodu, ve které se houby vařily.
- 3Nadrobno nasekanou cibuli necháme zpěnit na části tuku, poté přidáme houby, rozetřený česnek, sůl a majoránku. Krátce osmažíme a přidáme k žemlím. Na závěr okořeníme mletým pepřem, promícháme a dáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.