Podkrkonošský vánoční hubník
95 min.
Ingredience
- 70gramůHouby sušené
- 60gramůKrupky trhané
- 1kusCibule
- 6kusůRohlíky bílé
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2litryVoda pitná
- 3kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je na 1 hodinu do studené vody. Pak je scedíme a pokrájíme na kousky.
- 2Dobře omyté krupky dáme vařit do osolené vody. (1 díl krupek 1 2 díly vody a 1/2 lžičky soli.) Vaříme je doměkka přibližně 25 minut.
- 3Oloupanou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.
- 4Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do větší mísy a zalijeme mlékem.
- 5V pánvi na rozpáleném másle zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, 1/2 lžičky soli. 1/2 lžičky pepře, 1 lžičku kmínu, promícháme a dusíme doměkka asi 15 minut. Pak podušené houby i s omastkem dáme k rohlíkům, přidáme uvařené krupky, promícháme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a přimícháme rozkvedlané vejce ve smetaně.
- 6Hubník vlijeme do sádlem vymaštěného pekáče a dáme ho do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 50-60 minut do doby až bude mít zlatou kůrku.
- 7Vánoční hubník podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.