Podlesníky z vařených brambor

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1586 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
12 g
Sacharidy
349 g
Vláknina
128 g
Cukr
154 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme v 1,5 litru vody doměkka. Uvařené scedíme a vychladlé oloupeme a nastrouháme. V míse je smícháme s polohrubou moukou (200-300 g), vejcem, solí (zarovnanou lžíci), pepřem a podmáslím. Vše dobře promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš řidší.
  • 2
    Zelné listy (z čerstvého hlávkového zelí) dáme na plech vyložený pečicím papírem. Na každý list nabereme lžicí těsto, dáme na zelné listy a tence těsto rozetřeme. Posypeme kmínem a dáme do předehřáté trouby upéct.
  • 3
    Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut dozlatova. Když z upečených podlesníků odstraníme zelný list, zůstane na nich vyznačena struktura listu a placka získá od zelí mírně nasládlou chuť i vůni.
  • 4
    Upečené podlesníky potřeme rozpuštěným sádlem, dosolíme podle chuti a podáváme na míse i se zelným listem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.