Podlesníky z vařených brambor
55 min.
Ingredience
- 12kusůZelí hlávkové bílé
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2,5decilitryPodmáslí kysané 1%
- 2lžičkyKmín celý
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1586 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
12 g
Sacharidy
349 g
Vláknina
128 g
Cukr
154 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme v 1,5 litru vody doměkka. Uvařené scedíme a vychladlé oloupeme a nastrouháme. V míse je smícháme s polohrubou moukou (200-300 g), vejcem, solí (zarovnanou lžíci), pepřem a podmáslím. Vše dobře promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš řidší.
- 2Zelné listy (z čerstvého hlávkového zelí) dáme na plech vyložený pečicím papírem. Na každý list nabereme lžicí těsto, dáme na zelné listy a tence těsto rozetřeme. Posypeme kmínem a dáme do předehřáté trouby upéct.
- 3Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut dozlatova. Když z upečených podlesníků odstraníme zelný list, zůstane na nich vyznačena struktura listu a placka získá od zelí mírně nasládlou chuť i vůni.
- 4Upečené podlesníky potřeme rozpuštěným sádlem, dosolíme podle chuti a podáváme na míse i se zelným listem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.