Podzimní dýňový salát
40 min.
Ingredience
- 125mililitrůOcet jablečný
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1kusSkořice celá
- 500gramůDýně
- 150gramůSalát Polníček
- 200gramůCeler bulvový
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75mililitrůVoda pitná
- 50gramůOřechy vlašské
- 1kusCibule
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Svaříme 75 ml vody a octa, cukr, citronovou kůru a celou skořici. Přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou dýni a dusíme 15 minut. Poté odstraníme skořici a citronovou kůru, vyjmeme dýni a necháme ji okapat.
- 2Oloupaný, nadrobno nakrájený celer opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty, zalijeme 50 ml octa a 6 lžícemi dýňového vývaru, osolíme, opepříme. Vmícháme oloupanou, jemně krájenou cibuli a necháme částečně vychladnout.
- 3Polníček omyjeme, upravíme na talíře a podáváme s dýní, rozkrájeným jablkem, ořechy a octovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.