Podzimní dýňový salát

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svaříme 75 ml vody a octa, cukr, citronovou kůru a celou skořici. Přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou dýni a dusíme 15 minut. Poté odstraníme skořici a citronovou kůru, vyjmeme dýni a necháme ji okapat.
  • 2
    Oloupaný, nadrobno nakrájený celer opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty, zalijeme 50 ml octa a 6 lžícemi dýňového vývaru, osolíme, opepříme. Vmícháme oloupanou, jemně krájenou cibuli a necháme částečně vychladnout.
  • 3
    Polníček omyjeme, upravíme na talíře a podáváme s dýní, rozkrájeným jablkem, ořechy a octovou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.