Podzimní polévka
90 min.
Ingredience
- 200gramůFazole
- 1kusBobkový list
- 70gramůRajčata
- 80gramůBrambory
- 8gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůAnglická slanina
- 100gramůCibule červená
- 120gramůMrkev kořen
- 200gramůCeler řapíkatý
- 100gramůFenykl sladký - hlíza
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůBazalka
- 200mililitrůVíno červené
- 150gramůCuketa
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 60gramůTěstoviny konzumní
- 100gramůSýr Parmezán
- 40gramůOlej slunečnicový
- 250mililitrůVoda pitná
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, oloupaný brambor, rozmačkané rajče a vaříme zvolna zhruba 25 minut. Fazole zcedíme, bobkový list, rajče a brambor vyhodíme, polovinu vody vylijeme, polovinu uschováme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky, česnek posekáme najemno, čerstvý fenykl nastrouháme nahrubo. Všechno nasypeme na olej v hrnci, přisypeme bazalku, zakryjeme ze dvou třetin pokličkou a na velmi malém ohni zvolna dusíme 15 minut. Nyní přidáme pokrájená nakládaná rajčata, přilijeme víno, cuketu podélně rozřízneme napůl, obě půlky ještě jednou rozřízneme napůl a nakrájíme na plátky. Přisypeme do polévky a vaříme zvolna dalších 15 minut. Nakonec přisypeme posekané špenátové listy, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a zakápneme olivovým olejem. Těstoviny nasypeme do igelitového sáčku, vymačkáme vzduch a sáček uzavřeme. Válečkem na nudle těstoviny nadrtíme, ustřihneme růžek sáčku a těstoviny nasypeme do polévky, promícháme a povaříme doměkka. Nakonec přidáme uvařené fazole a polévku naředíme zbylou vodou z fazolí. K polévce podáváme strouhaný parmezán, který nasypeme do misky a podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.