Podzimní salát s žampióny
20 min.
Ingredience
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusSalát Polníček
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampióny omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Polníček omyjeme a natrháme na kousky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, prudce na něm osmažíme cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a vše ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Během smažení dochutíme sójovou omáčkou.
- 3V míse smícháme olej, ocet a hořčici, dresink dochutíme pepřem a solí. K dresinku přidáme kousky polníčku, promícháme, rozložíme na talíře, posypeme usmaženými žampiony a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.