Podzimní žampionová polévka

0 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
47 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
16 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a dáme do něho na kostičky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, nakrájený celer a nakrájené topinambury. Smažíme cca 5 minut.
  • 2
    Poté přidáme nakrájené houby, tymián a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a vaříme cca 2 minuty. Celou směs poté přendáme z hrnce do mixéru a přidáme polovinu zeleninového vývaru a jablečné víno. Rozmixujeme dohladka, vrátíme do hrnce. Vaříme cca 5 minut a přidáme smetanu a zbylý vývar. Zamícháme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, opět vaříme cca pět minut a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.