Podzimní žampionová polévka
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusCeler bulvový
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyTopinambury
- 150mililitrůVíno jablečné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
47 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
16 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpálíme olej a dáme do něho na kostičky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, nakrájený celer a nakrájené topinambury. Smažíme cca 5 minut.
- 2Poté přidáme nakrájené houby, tymián a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a vaříme cca 2 minuty. Celou směs poté přendáme z hrnce do mixéru a přidáme polovinu zeleninového vývaru a jablečné víno. Rozmixujeme dohladka, vrátíme do hrnce. Vaříme cca 5 minut a přidáme smetanu a zbylý vývar. Zamícháme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, opět vaříme cca pět minut a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.