Pohanka s bramborami a uzeným masem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
948 mg
Cukr
928 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a jakmile začne zlátnout, přisypeme česnek, krátce orestujeme a přidáme uzené maso. Osmahneme, přidáme rozmačkané vařené brambory, promícháme, prohřejeme a nakonec přimícháme okapanou pohanku.
  • 4
    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.