Pohanka s bramborami a uzeným masem
45 min.
Ingredience
- 500gramůPohanka
- 30gramůBrambory vařené
- 50gramůSádlo škvařené
- 60gramůCibule
- 25gramůČesnek
- 150gramůUzené maso vařené
- 1gramSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
948 mg
Cukr
928 mg
Postup přípravy
- 1Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a jakmile začne zlátnout, přisypeme česnek, krátce orestujeme a přidáme uzené maso. Osmahneme, přidáme rozmačkané vařené brambory, promícháme, prohřejeme a nakonec přimícháme okapanou pohanku.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.