Pohanka se žampiony

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, pak ji dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupaný česnek rozetřeme. Rajčata omyjeme a okrájíme na osminky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi na oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní žampiony, osolíme je, okořeníme citronovým pepřem a dusíme. Když se z nich po chvilce odpaří voda, krátce je s cibulkou osmažíme dozlatova.
  • 3
    Do pohanky zamícháme žampiony. Každou porci ozdobíme rajčaty, posypeme kerblíkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.