Pohanka se žampiony
50 min.
Ingredience
- 400gramůPohanka
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- 170gramůŽampiony čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyRajčata
- 1lžíceKerblík
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, pak ji dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupaný česnek rozetřeme. Rajčata omyjeme a okrájíme na osminky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno.
- 2V pánvi na oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní žampiony, osolíme je, okořeníme citronovým pepřem a dusíme. Když se z nich po chvilce odpaří voda, krátce je s cibulkou osmažíme dozlatova.
- 3Do pohanky zamícháme žampiony. Každou porci ozdobíme rajčaty, posypeme kerblíkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.