Pohanková kaše se sýrem a houbami
45 min.
Ingredience
- 250gramůPohanka
- 300gramůHouby čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Gouda 30%
- 80gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pohanku spaříme horkou vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, houby na plátky. Vše přidáme do pánve a smažíme, až cibule zezlátne. Přidáme scezenou pohanku, osolíme, opepříme, promícháme, prohřejeme a odstavíme.
- 3Kaši rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a doplníme kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.