Pohanková omeleta s fazolovými lusky
60 min.
Ingredience
- 350mililitrůMléko plnotučné
- 250gramůMouka pohanková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 2kusySaturejka
- 2kusyVejce křepelčí
- 6lžicSádlo vepřové škvařené
- 150gramůSlanina vepřová
- 700gramůPovidla jablková
- 4lžíceBrusinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme do mísy, mléko zahřejeme, ale nevaříme. Zamícháme ho do mouky, ochutíme solí, pepřem, necháme cca půl hodiny bobtnat.
- 2Mezitím očistíme fazolky, rozpůlíme a cca 8-12 minut blanšírujeme společně se saturejkou v osolené vodě. Scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat.
- 3Do těsta vmícháme vejce, můžeme přidat trochu vody nebo mléka. V pánvi rozpálíme část sádla, osmahneme na něm vždy 2 plátky slaniny. Ty překryjeme trochou těsta a na středním ohni opékáme cca 4 minuty. Poté obrátíme a pečeme další 4 minuty. Hotové omelety uchováme v troubě rozehřáté na 75 °C. Na zbytku tuku prohřejeme fazolky, ochutíme solí a pepřem.
- 4Omelety rozdělíme na talíře, obložíme fazolkami, doplníme jablečnými povidly a brusinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.