Pohanková polévka s uzeným masem
50 min.

Ingredience
- 100gramůPohanka
- 150gramůUzené maso vařené
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůPažitka
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
258 mg
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky, pažitku posekáme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, usmažíme středně hnědou jíšku, zalijeme vývarem, přidáme opranou pohanku a vaříme do měkka. Přisypeme maso, podle chuti osolíme, opepříme a dovaříme.
- 3Jednotlivé porce polévky posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.