Pohankové karbanátky s ořechy
60 min.
Ingredience
- 300gramůPohanka
- 2kusyBobkový list
- 80gramůOřechy vlašské
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusCibule
- 4kusyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 3lžíceMouka pohanková
- 80gramůStrouhanka
- 0,5litrVoda pitná
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
49 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pohanku přelijeme vařící vodou, pak ji dáme do hrnce s 5 dl vody a necháme ji namočenou 1 hodinu. Po hodině dáme pohanku vařit, když přijde k varu, přidáme bobkové listy, pohanku zakryjeme a pomalu dusíme přibližně 30 minut.
- 2Nastrouháme vlašské ořechy, tvrdý sýr, oloupanou cibuli drobně pokrájíme, česnek rozetřeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Když pohanka vychladne, přidáme do ní všechny připravené ingredience, 1 vejce, sůl a pohankovou směs dobře vymícháme. Pokud je směs řidší, přisypeme pohankovou mouku.
- 4Vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance.
- 5V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 2–3 minuty z každé strany. Podáváme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.