Pohankové karbanátky s ořechy

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
49 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku přelijeme vařící vodou, pak ji dáme do hrnce s 5 dl vody a necháme ji namočenou 1 hodinu. Po hodině dáme pohanku vařit, když přijde k varu, přidáme bobkové listy, pohanku zakryjeme a pomalu dusíme přibližně 30 minut.
  • 2
    Nastrouháme vlašské ořechy, tvrdý sýr, oloupanou cibuli drobně pokrájíme, česnek rozetřeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Když pohanka vychladne, přidáme do ní všechny připravené ingredience, 1 vejce, sůl a pohankovou směs dobře vymícháme. Pokud je směs řidší, přisypeme pohankovou mouku.
  • 4
    Vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance.
  • 5
    V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 2–3 minuty z každé strany. Podáváme je teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.