Pohankové maltagliati
50 min.
Ingredience
- Na omáčku
- Na těstoviny
- 5gramůSůl
- 200gramůMouka pohanková
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžíceOlej rostlinný
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, soli a vody vypracujeme těsto. Hněteme ho 10 minut, aby bylo na závěr pevné a hladké. Necháme odpočinout 30 minut.
- 2Mezitím rajčata spaříme, ochladíme je,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme rozmáčknutý dílek česneku, vyjmeme ho a k oleji přidáme rajčata a tymián. Podusíme 10 minut a necháme odpočinout.
- 3Z těsta vyválíme tenký plát. Maltagliati uděláme tak, že nejprve nakrájíme těsto na dlouhé proužky a ty pak na nepravidelné kosočtverce. Vaříme je v osolené vodě 5 minut. Scedíme je a smícháme s omáčkou. Podáváme ještě teplé, pokapané olivovým olejem a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.