Pohankové placičky s červeným zelím
65 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové červené
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 3decilitryVoda pitná
- placky
- 150gramůPohanka
- 3decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 6decilitrůMléko polotučné
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Červené zelí očistíme a jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme.
- 2V hrnci rozpálíme sádlo a na něm zpěníme cibuli, pak na ni dáme pokrájené zelí, posypeme mořskou solí, cukrem, pepřem, promícháme, přidáme bobkový list, podlijeme 1 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut.
- 3Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 2-3 dl vody, osolíme a přivedeme k varu, vaříme 5-7 minut. Nemícháme a vaříme do doby, až se všechna voda vyvaří.
- 4Postupně vmícháme do pohanky horké mléko (přibližně 4-6 dl), abychom vytvořili kaši. Pohanka bude mléko postupně pohlcovat. Když už pohanka mléko nevstřebává, přestaneme mléko přidávat a ještě naposledy promícháme.
- 5Přidáme do ní rozetřený česnek, pepř, majoránku, vejce a hladkou mouku.
- 6Z těsta uděláme bochánky na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme je na placky a upečeme v předem vyhřáté troubě. Pečeme při 180 °C přibližně 20 -25 minut.
- 7Upečené placky podáváme s dušeným červeným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.