Pohankové placičky s červeným zelím

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené zelí očistíme a jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme sádlo a na něm zpěníme cibuli, pak na ni dáme pokrájené zelí, posypeme mořskou solí, cukrem, pepřem, promícháme, přidáme bobkový list, podlijeme 1 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut.
  • 3
    Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 2-3 dl vody, osolíme a přivedeme k varu, vaříme 5-7 minut. Nemícháme a vaříme do doby, až se všechna voda vyvaří.
  • 4
    Postupně vmícháme do pohanky horké mléko (přibližně 4-6 dl), abychom vytvořili kaši. Pohanka bude mléko postupně pohlcovat. Když už pohanka mléko nevstřebává, přestaneme mléko přidávat a ještě naposledy promícháme.
  • 5
    Přidáme do ní rozetřený česnek, pepř, majoránku, vejce a hladkou mouku.
  • 6
    Z těsta uděláme bochánky na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme je na placky a upečeme v předem vyhřáté troubě. Pečeme při 180 °C přibližně 20 -25 minut.
  • 7
    Upečené placky podáváme s dušeným červeným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.