Pohankové placičky s cuketou a bylinkami
65 min.
Ingredience
- Na posypání válu
- 1lžíceMouka pohanková
- Ostatní ingredience na těsto
- 1kusCuketa
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pohanková
- 0,5lžičkaSůl mořská
- Vařená pohanka
- 250mililitrůVoda pitná
- 125gramůPohanka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
778 mg
Postup přípravy
- 1Pohanku několikrát dobře promyjeme v teplé vodě, dáme ji do kastrólku, zalijeme vodou (v poměru 1:2) a uvaříme doměkka.
- 2Do mísy najemno nastrouháme omytou cuketu i se slupkou. Omyjeme si snítku tymiánu a petrželky. Drobné lístky z bylinek posekáme nadrobno a s prolisovanými stroužky česneku je přidáme k cuketě. Nakonec přidáme uvařenou pohanku, mírně rozšlehaná vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, podle chuti sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku těsto odpočinout. Pokud by těsto bylo řidší, přimícháme 1-2 lžíce pohankové mouky.
- 3Troubu si předehřejeme na 195°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na 8 dílů, z každého vytvarujeme malou placičku. Poklademe je na připravený plech a dáme do předehřáté trouby.
- 4Pečeme je do zlatova, až zlatohněda, přibližně 35 minut.
- 5Placičky podáváme teplé, můžeme je jíst i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.