Pohankové placky s uzeným lososem
75 min.
Ingredience
- Náplň
- 125gramůCréme fraiche
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaCitronová kůra
- 230gramůLosos uzený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceKapary
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 85mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrnekOlej stolní
- 200mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMouka pohanková
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1372 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
128 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hladkou a pohankovou mouku, osolíme, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Smícháme mléko s vodou a polovinu této směsi nalijeme také do důlku. Postupně zapracováváme mouku, přidáváme zředěné mléko, nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto.
- 2Smícháme creme fraiche nebo zakysanou smetanu, jarní cibulky, kapary, červenou čili papričku, pažitku, kopr, citronovou kůru, osolíme, opepříme a odložíme.
- 3Na středním ohni rozehřejeme pánev o průměru 20 cm vytřenou olejem, naneseme na ni 2 lžíce těsta a potom pánev nakláníme, aby se těsto rovnoměrně rozteklo a vznikla tenká placka. Pečeme ji asi minutu, když se začnou její okraje mírně nadzvedávat a placka zezlátne, opatrně ji obrátíme. Z druhé strany opékáme už jen půl minuty a potom odložíme na nahřátý talíř. Znovu potřeme pánev olejem a stejným způsobem pečeme 12–14 dalších placek.
- 4Každou placku obložíme plátkem uzeného lososa, lžící směsi creme fraiche, přehneme na polovinu a potom znovu na polovinu, aby nám vznikl trojúhelník.
- 5Upravíme placky na talíře a servírujeme doplněné zbývající směsí a ozdobené klínky citronu a snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.