Pohankové placky s uzeným lososem

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1372 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
128 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme hladkou a pohankovou mouku, osolíme, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Smícháme mléko s vodou a polovinu této směsi nalijeme také do důlku. Postupně zapracováváme mouku, přidáváme zředěné mléko, nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto.
  • 2
    Smícháme creme fraiche nebo zakysanou smetanu, jarní cibulky, kapary, červenou čili papričku, pažitku, kopr, citronovou kůru, osolíme, opepříme a odložíme.
  • 3
    Na středním ohni rozehřejeme pánev o průměru 20 cm vytřenou olejem, naneseme na ni 2 lžíce těsta a potom pánev nakláníme, aby se těsto rovnoměrně rozteklo a vznikla tenká placka. Pečeme ji asi minutu, když se začnou její okraje mírně nadzvedávat a placka zezlátne, opatrně ji obrátíme. Z druhé strany opékáme už jen půl minuty a potom odložíme na nahřátý talíř. Znovu potřeme pánev olejem a stejným způsobem pečeme 12–14 dalších placek.
  • 4
    Každou placku obložíme plátkem uzeného lososa, lžící směsi creme fraiche, přehneme na polovinu a potom znovu na polovinu, aby nám vznikl trojúhelník.
  • 5
    Upravíme placky na talíře a servírujeme doplněné zbývající směsí a ozdobené klínky citronu a snítkou kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.