Pohankové tagliatelle s fazolemi
45 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 250gramůFazole červené sterilované
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 6lžicSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusFeferony
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- těstoviny
- 3kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 100gramůMouka pohanková
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec,soli vypracujeme vláčné těsto které necháme odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle.
- 2Na oleji, vložíme rozmáčklý česnek a feferonku; dále fazole, přilijeme vývar a na středním ohni podusíme 10 minut, občas ještě podlijeme. Vyjmeme česnek a feferonku a přidáme polovinu nastrouhaného tvrdého sýra.
- 3Tagliatelle vaříme 2 minuty a scedíme je. Vložíme na pánev k fazolím a vaříme doměkka. Těstoviny hojně zasypeme množstvím sýrových lupínků. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.