Polenta s bylinkami

70 min.
Itálie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
748 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oprané a osušené bylinky – tymián, šalvěj i bazalku posekáme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a do měkka je opečeme na rozehřátém másle. Nastrouháme Parmezán.
  • 2
    Ve větším širokém rendlíku přivedeme k varu zeleninový vývar. Když zažne vřít, vsypeme za stálého míchání polentu a vaříme 15 minut, až se kaše přestane lepit na stěny kastrolu. Nepřestáváme míchat, aby se nevytvořily žmolky a kaše se nepřipekla ke dnu. Přidáme nasekané bylinky, opečenou cibuli s česnekem, strouhaný Parmezán, osolíme a opeříme.
  • 3
    Mělkou misku o velikost 20 x 30 cm vymažeme olejem, lžící do ní přendáme polentu, povrch uhladíme a necháme přibližně 20 minut chladit.
  • 4
    Vystydlou polentu nakrájíme na čtverce a prudce grilujeme asi 5 minut po každé straně.
  • 5
    Pokud použijeme ke grilování plech, lehce jej potřeme olejem a rozpálíme, až začne stoupat kouř. Vložíme porce polenty a grilujeme z každé strany 3 minuty, až se okraje začnou trochu připékat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.