Polenta s křemenáči
65 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůKřemenáče
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka kukuřičná
- 75gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby pečlivě očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenčí plátečky.
- 2Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky a najemno nakrájíme. V hnrci necháme rozpálit trochu oleje, přidáme polovinu másla. Do hrnce vložíme cibuli a česnek a necháme je společně dusit. Poté vložíme do hrnce houby a 10 minut smažíme.
- 3Necháme vařit 1,5l vody. Když následně vodu přivedeme k bodu varu, osolíme a za stálého míchání přidáváme kukuřičnou mouku. Kukuřičnou kaši vaříme za stálého míchání asi 30 minut, dokud se polenta nezačne uvolňovat od stěn hrnce.
- 4Do polenty vmícháme zbytek másla a zhruba ½ nastrouhaného parmezánu. Polentu rozmístíme do plochých misek, polijeme trochou houbové omáčky a vše posypeme zbytkem parmezánu.
- 5Bazalku omyjeme a necháme okapat. Lístky podélně nakrájíme, ozdobíme jimi misky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.