Polenta s křemenáči

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé houby pečlivě očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenčí plátečky.
  • 2
    Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky a najemno nakrájíme. V hnrci necháme rozpálit trochu oleje, přidáme polovinu másla. Do hrnce vložíme cibuli a česnek a necháme je společně dusit. Poté vložíme do hrnce houby a 10 minut smažíme.
  • 3
    Necháme vařit 1,5l vody. Když následně vodu přivedeme k bodu varu, osolíme a za stálého míchání přidáváme kukuřičnou mouku. Kukuřičnou kaši vaříme za stálého míchání asi 30 minut, dokud se polenta nezačne uvolňovat od stěn hrnce.
  • 4
    Do polenty vmícháme zbytek másla a zhruba ½ nastrouhaného parmezánu. Polentu rozmístíme do plochých misek, polijeme trochou houbové omáčky a vše posypeme zbytkem parmezánu.
  • 5
    Bazalku omyjeme a necháme okapat. Lístky podélně nakrájíme, ozdobíme jimi misky a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.