Polenta s pečenými rajčátky
45 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata Cherry
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 6kusůBazalka
- 200gramůPolenta
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůMozzarella
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
673 mg
Postup přípravy
- 1Rajčátka rozločíme na plech s pečícím papírem, zakápneme je olejem a osolíme je polovinou lžičky soli. Opepříme je. Pečeme je 20 minut na 180 °C.
- 2Po vychladnutí je smícháme s nasekanou bazalkou a utřeným česnekem.
- 3Mezitím si připravíme polentu: polentu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, než je váha polenty, a přidáme sůl. Přivedeme k varu. Vaříme podle návodu na obalu. Na konci přidáme strouhaný parmazán a máslo a odstavíme.
- 4Polentu rozdělíme na talíře a poklademe ji pečenými rajčaty a nakrájenou mozarellou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 28. 12. 2016
Polenta s pečenými rajčátky
Bylo by to dobré bezmasé jídlo, ale bohužel musím kritizovat nedostatek v postupu. Polenta se zalévá čtyřnásobným množstvím tekutiny. Při zalití pouze dvojnásobným množstvím, jak je uvedeno v receptu, vznikne suchá drť.
Bohužel nemůžu tak, jak je recept uvedený, doporučit. Škoda.