Polenta s rajčaty a sýrem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 400gramůRajčata
- 1lžičkaCukr krupice
- 100gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
- 2,5šálkyPolenta
- 40mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 11 litr vody osolíme a přivedeme do varu. Přisypeme polentu a povaříme ji pět minut. Vložíme i papriku, mletý oříšek. Směs vylijeme do pekáčku a necháme vychladnout.
- 2Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku, přidáme nasekaná rajčata, protlak a cukr. Směs osolíme, opepříme a podusíme dvacet minut.
- 3Polentu pokrájíme, položíme do pekáčku a zalijeme ji rajčatovou směsí. Posypeme ji nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm pečeme dvacet minut a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.