Polenta s rajčaty a sýrem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    1 litr vody osolíme a přivedeme do varu. Přisypeme polentu a povaříme ji pět minut. Vložíme i papriku, mletý oříšek. Směs vylijeme do pekáčku a necháme vychladnout.
  • 2
    Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku, přidáme nasekaná rajčata, protlak a cukr. Směs osolíme, opepříme a podusíme dvacet minut.
  • 3
    Polentu pokrájíme, položíme do pekáčku a zalijeme ji rajčatovou směsí. Posypeme ji nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Pokrm pečeme dvacet minut a okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.