Polenta s restovanými houbami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách polentu nalijeme na plech a necháme vychladnout. Studenou nakrájíme na větší kusy a pět minut je grilujeme dozlatova na grilu (popřípadě můžeme upéct v troubě).
  • 2
    Zatímco se polenta griluje, pokrájíme žampiony a hlívy na drobné plátky. Na pánvi rozpálíme olej a houby začneme za stálého míchání restovat. Do pokrájených hub vmícháme lžičku oleje, prolisujeme do nich česnek, dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Houby zamícháme, zalijeme je vínem, přidáme zakysanou smetanu a opět důkladně promícháme.
  • 3
    Směs navršíme na grilovanou polentu a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.