Polenta s restovanými houbami
30 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůHlíva ústřičná
- 1lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 40mililitrůDolin - Vermouth
- 2lžíceZakysaná smetana
- 50gramůSýr Parmezán
- 300gramůPolenta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách polentu nalijeme na plech a necháme vychladnout. Studenou nakrájíme na větší kusy a pět minut je grilujeme dozlatova na grilu (popřípadě můžeme upéct v troubě).
- 2Zatímco se polenta griluje, pokrájíme žampiony a hlívy na drobné plátky. Na pánvi rozpálíme olej a houby začneme za stálého míchání restovat. Do pokrájených hub vmícháme lžičku oleje, prolisujeme do nich česnek, dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Houby zamícháme, zalijeme je vínem, přidáme zakysanou smetanu a opět důkladně promícháme.
- 3Směs navršíme na grilovanou polentu a posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.