Polentové karbanátky s chilli
30 min.
Ingredience
- 375mililitrůVoda pitná
- 75gramůPolenta instantní
- 90gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusChilli paprička
- 90gramůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůJogurt bílý
- 100gramůRukola
- 130mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričku pokrájíme na drobné kousky. Cibulky opláchneme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rukolu omyjeme a necháme okapat. Koriandr nasekáme.
- 2Vodu uvedeme k varu, přisypeme polentu a za stálého míchání necháme 10 minut povařit, poté odstavíme z plotny. Vmícháme kukuřici, chilli papričku, cibulku, koriandr a česnek. Z těsta tvarujeme kuličky, které dlaní zploštíme do placek. Ty obalíme v mouce a osmažíme ve vroucím oleji. Placky servírujeme s jogurtem a rukolou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.