Polentový nákyp
45 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 60gramůSýr Ricotta
- 1lžíceSolamyl
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVejce slepičí
- 130gramůKukuřičná krupice T 600
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu, vsypeme do něj krupici a za stálého míchání při mírné teplotě ji 12 minut vaříme. Dalších 12 minut ji necháme bobtnat.
- 2Sýr rozdrobíme, hotovou kaši smícháme s rozmraženým špenátem, vejcem, žloutkem, škrobem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou čerstvou majoránkou. Bílek ušleháme na pevný sníh a vmícháme ho do kaše.
- 3Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, naplníme ji směsí a pečeme v mikrovlnné troubě na 600 W, 5 minut, pak dalších 5 minut na 360 W.
- 4Hotový pokrm posypeme lístky nasekané majoránky a ihned podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.