Polentový nákyp

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar přivedeme k varu, vsypeme do něj krupici a za stálého míchání při mírné teplotě ji 12 minut vaříme. Dalších 12 minut ji necháme bobtnat.
  • 2
    Sýr rozdrobíme, hotovou kaši smícháme s rozmraženým špenátem, vejcem, žloutkem, škrobem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou čerstvou majoránkou. Bílek ušleháme na pevný sníh a vmícháme ho do kaše.
  • 3
    Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, naplníme ji směsí a pečeme v mikrovlnné troubě na 600 W, 5 minut, pak dalších 5 minut na 360 W.
  • 4
    Hotový pokrm posypeme lístky nasekané majoránky a ihned podáváme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.