Polévka Alsacienne
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 125gramůSlanina vepřová
- 120gramůBrambory
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelí pokrájíme na tenké proužky, oloupané brambory nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Do hrnce dáme rozškvařit malé kostičky slaniny, přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Potom přidáme nakrájené zelí a brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem z kostí.
- 3Na mírném ohni vaříme 1 hodinu, nakonec zjemníme smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.