Polévka Aveyronnaise
90 min.
Ingredience
- 120gramůTuřín
- 120gramůZelí hlávkové bílé
- 120gramůŠunka dušená
- 60gramůSlanina vepřová
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
917 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vodnici a slaninu nakrájíme na malé kostičky, hlávkové zelí na jemné proužky.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém necháme zpěnit slaninu. Přidáme pokrájenou zeleninu, oloupaný prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a 1 hodinu vaříme.
- 3Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou šunku, zjemníme smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.