Polévka avgolemono

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
14817 kcal
Bílkoviny
170 g
Tuky
266 g
Sacharidy
173 g
Vláknina
200 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme drobné těstoviny a vaříme asi 8–10 minut, než budou těstoviny měkké, ale pevné. Vývar udržujeme horký, ale už se nesmí vařit.
  • 2
    Nejméně půl minuty šleháme vejce, přidáme citronovou šťávu a šleháme dalších 30 vteřin. Za stálého šlehání přidáváme ještě velmi pomalu 4–5 lžic horkého vývaru a poté postupně dalších 225 ml vývaru. Velmi opatrně, vejce se nesmí srazit.
  • 3
    Zředěná našlehaná vejce za stálého šlehání opatrně vlijeme do zbytku horkého vývaru, čímž polévka mírně zhoustne. Nesmíme ji však již vařit. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Podáváme v nahřátých miskách, ozdobené nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.