Polévka avgolemono
30 min.
Ingredience
- 100gramůTěstoviny konzumní
- 12litrůVývar drůbeží
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
14817 kcal
Bílkoviny
170 g
Tuky
266 g
Sacharidy
173 g
Vláknina
200 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme drobné těstoviny a vaříme asi 8–10 minut, než budou těstoviny měkké, ale pevné. Vývar udržujeme horký, ale už se nesmí vařit.
- 2Nejméně půl minuty šleháme vejce, přidáme citronovou šťávu a šleháme dalších 30 vteřin. Za stálého šlehání přidáváme ještě velmi pomalu 4–5 lžic horkého vývaru a poté postupně dalších 225 ml vývaru. Velmi opatrně, vejce se nesmí srazit.
- 3Zředěná našlehaná vejce za stálého šlehání opatrně vlijeme do zbytku horkého vývaru, čímž polévka mírně zhoustne. Nesmíme ji však již vařit. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Podáváme v nahřátých miskách, ozdobené nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.