Polévka Bonne Femme
50 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 150gramůZelenina kořenová
- 200gramůBrambory
- 150gramůPórek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŽemle tuková
- 0,5šálekSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a bílou část nakrájíme na jemno.
- 2V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme pórek, potom brambory a nakonec vložíme očištěnou, nakrájenou a předem povařenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
- 3Nakonec do hotové polévky vmícháme smetanu.
- 4Podáváme s nudličkami žemle osmaženými na zbylém másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.