Polévka Bonne Femme

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a bílou část nakrájíme na jemno.
  • 2
    V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme pórek, potom brambory a nakonec vložíme očištěnou, nakrájenou a předem povařenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
  • 3
    Nakonec do hotové polévky vmícháme smetanu.
  • 4
    Podáváme s nudličkami žemle osmaženými na zbylém másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.