Polévka bramborová

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostičky nakrájíme brambory a dáme do hrnce. Zalijeme 1,5l vody a uvaříme.
  • 2
    Přecedíme a vodu z brambor přelijeme do jiného hrnce.
  • 3
    Dáme do ní zeleninový bujon a necháme rozpustit.
  • 4
    Promačkáme brambory, přidáme mléko, máslo a uděláme kaši. Vmícháme do vývaru s bujonem a přivedeme k varu.
  • 5
    Osolíme, opepříme a vmícháme vejce.
  • 6
    Povaříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.