Polévka bramborová pažitková

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
82 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
78 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Odvar si slijeme do jiné nádoby.
  • 2
    Brambory si rozmělníme na kaši, přidáme máslo, přilejeme polovinu mléka i odvar z brambor a zahřejeme k bodu varu.
  • 3
    Poté polévku odstavíme, přilijeme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce a posypeme jemně nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.