Polévka bramborová s klobásou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli slabě osmahneme na sádle, přidáme brambory a žemle, oboje pokrájené na malé kostičky a také osmahneme.
  • 2
    Přilijeme vývar, osolíme a povaříme do změknutí brambor (cca 15 min).
  • 3
    Hotovou polévku rozmixujeme.
  • 4
    Před podáváním polévky na suché pánvi osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. Místo klobásy můžeme použít párek osmahnutý na troše sádla.
  • 5
    Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.