Polévka bramborový protlak
40 min.
Ingredience
- 460gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 7gramůSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pečlivě propláchneme. Rozkrájíme je, zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. Odvar z brambor použijeme k přípravě polévky.
- 2Scezené brambory prolisujeme a rozšleháme s vařícím mlékem na jemnou kaši, kterou za stálého šlehání zředíme vařícím odvarem z brambor.
- 3Polévku ještě krátce povaříme a zjemníme máslem.
- 4Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.