Polévka celerová s hříbky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
906 mg
Cukr
710 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, očištěný celer pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme celer s hříbky, krátce orestujeme, posypeme moukou, promícháme s máslem a smažíme dozlatova. Zalijeme horkou vodou, rozmícháme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme mletý muškát a povaříme.
  • 3
    Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a ještě horkou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.