Polévka celerová s hříbky
40 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůHříbky čerstvé
- 15gramůSůl
- 1200mililitrůVoda pitná
- 2gramyMuškátový květ
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyKmín drcený
- 15gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
906 mg
Cukr
710 mg
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, očištěný celer pokrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme celer s hříbky, krátce orestujeme, posypeme moukou, promícháme s máslem a smažíme dozlatova. Zalijeme horkou vodou, rozmícháme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme mletý muškát a povaříme.
- 3Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a ještě horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.