Polévka celerová se slaninou
60 min.
Ingredience
- 300gramůCeler bulvový
- 100gramůPórek
- 50gramůKedlubna
- 50gramůCibule
- 100gramůBrambory
- 500mililitrůMléko polotučné
- 700mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb konzumní
- 200gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, celer, brambory a kedlubnu na kostičky, pórek na kolečka, chléb natrháme na menší kousky.
- 2Slaninu nasypeme do hrnce, zahřejeme a ve vlastním tuku osmahneme dorůžova. Přisypeme celer, kedlubnu, pórek, cibuli, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Občas podléváme. Dušenou zeleninu zalijeme mlékem, přidáme brambory, osolíme, opepříme, povaříme ještě pár minut a odstavíme.
- 3Do hlubokých talířů nasypeme natrhaný chléb a zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.