Polévka celerová se slaninou

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, celer, brambory a kedlubnu na kostičky, pórek na kolečka, chléb natrháme na menší kousky.
  • 2
    Slaninu nasypeme do hrnce, zahřejeme a ve vlastním tuku osmahneme dorůžova. Přisypeme celer, kedlubnu, pórek, cibuli, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Občas podléváme. Dušenou zeleninu zalijeme mlékem, přidáme brambory, osolíme, opepříme, povaříme ještě pár minut a odstavíme.
  • 3
    Do hlubokých talířů nasypeme natrhaný chléb a zalijeme horkou polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.