Polévka chlebová
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 1litrHovězí vývar základní
- 2hrnkyChléb konzumní
- 2kusyPárky jemné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
24 mg
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Rozkrájené tvrdší chlebové kůrky dáme vařit a necháme změknout v masovém vývaru, který osolíme a opepříme. Za občasného míchání necháme vařit cca 30 min.
- 2Jakmile jsou všechny kůrky rozvařené, polévku odstavíme z ohně.
- 3V trošce studeného vývaru si rozkvedláme žloutky a jakmile polévku odstavíme, vývar se žloutky do polévky vlijeme a dáme zpět na oheň prohřát.
- 4Zároveň přisypeme na kolečka nakrájené párky, aby se nám v polévce prohřály.
- 5Na závěr polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.