Polévka chlebová

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
24 mg
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozkrájené tvrdší chlebové kůrky dáme vařit a necháme změknout v masovém vývaru, který osolíme a opepříme. Za občasného míchání necháme vařit cca 30 min.
  • 2
    Jakmile jsou všechny kůrky rozvařené, polévku odstavíme z ohně.
  • 3
    V trošce studeného vývaru si rozkvedláme žloutky a jakmile polévku odstavíme, vývar se žloutky do polévky vlijeme a dáme zpět na oheň prohřát.
  • 4
    Zároveň přisypeme na kolečka nakrájené párky, aby se nám v polévce prohřály.
  • 5
    Na závěr polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.