Polévka cizrnová s rajčaty
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyPórek
- 2kusyCuketa
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1kusBobkový list
- 8,5decilitrůVývar drůbeží
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 225gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájený pórek a pokrájené cukety a rajčata. Smažíme za občasného míchání 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, rajčatový protlak, kuřecí vývar, bobkový list a konzervovanou okapanou cizrnu. Uvedeme do varu a necháme 5 minut povařit.
- 2Pokrájíme najemno listy špenátu, přidáme do polévky, vaříme 2 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme. Vyndáme z polévky bobkový list a polévku podáváme s nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.