Polévka dršťková
165 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 2špetkyMajoránka
- 300gramůDršťky syrové
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 1kusCeler - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTuk
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
742 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě).
- 2Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou mouku a opět osmahneme. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, vše dobře rozmícháme a vaříme cca 15 min.
- 3Poté přisypeme uvařené dršťky, přidáme koření, česnek utřený se solí a 10 min povaříme.
- 4Papriku rozmíchanou v tuku a na drobno nakrájenou celerovou nať přidáme až na samém konci.
- 5Polévku podáváme se slaným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 3. 2017
Polévka dršťková
Dršťek může být i více, celerovou nať nepoužívám, přidávám majoránku. Papriku nechávám zpěnit při přípravě - dohotovení jíšky.